Omin käsin -myyntipaikat

Tiesithän, että sinäkin voit tulla milloin tahansa myyjäksi “Omin käsin” -myyntipaikalle täysin ilmaiseksi. Ehtona on, että myyt itse käsityönä tekemiäsi tai keräämiäsi/kasvattamiasi tuotteita.

Myyjäksi ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jokaisella myyjällä on käytössään yksi osa myyntitiskistä ja oman myyntitiskipaikan voi varata saapumishetkellä vapaana olevista paikoista. Tiskipaikat varataan jokaisena aamuna uudelleen saapumisjärjestyksessä. Myyntiaika Omin käsin -myyntipaikalla on maanantaista lauantaihin klo 7.00-14.00.

Jokainen myyjä huolehtii myyntipaikan siivouksesta itse. Pois lähtiessä myyntipaikan on oltava puhdas ja roskaton ja kaikki mukana tuodut tuoteet sekä mahdolliset somisteet on vietävä pois jokaisena päivänä. Jokaisella myyjällä on velvollisuus ilmoittaa mahdollisista puutteista tai vioista torikaupan valvojalle heti mahdollisen ongelmakohdan ilmaantuessa.

Omin käsin -myyntipaikalla myyminen on ilmaista!

Saavu vain paikalle ja myy itse käsityönä tekemiäsi tai keräämiäsi/kasvattamiasi tuotteita.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ja kuka myyntipaikalla saa myydä?
Kuka vain voi tulla torille myymään. Ainoa ehto on, että myyt itse käsityönä tekemiäsi tai keräämiäsi/kasvattamiasi tuotteita. Myyjinä voi olla myös esimerkiksi koululuokka tai yhdistys. Pöytiä voi hyödyntää myös esittelypisteenä. Myös sellaiset yritykset, joiden liiketoiminta on arvonlisäverotonta, voivat myydä tuotteitaan tai palveluitaan Omin käsin-myyntipaikalla.
Arvonlisäverottomuudesta voit lukea lisää vero.fi -sivustolta.

Miten iso myyntipaikka on ja mitä siihen kuuluu?
Myyntipaikkaan kuuluu katoksellinen, metallijaloilla varustettu, vaneripäällysteinen 100 cm leveä ja 80 cm syvä myyntipöytä. Pöydässä on yksi alataso, jossa voi säilyttää esimerkiksi lisämyyntiin tulevia tuotteita. Mikäli tarvitset myyntipaikalle sähköt, on se 10 euroa/päivä. Maksun voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla (esimerkiksi myyntipäivän päätyttyä torikaupan valvojalle).

Mikä on myyntiaika?
Ma-la klo 7.00-14.00. Halutessaan voi myyntiä jatkaa klo 21 saakka.

Missä myyntipaikka sijaitsee?
Myyntipöydät sijaitsevat kävelykadun puoleisessa päädyssä. Tunnistat ne vihreävalkoisista myyntipöytien katoksista.  

Miten paikat varataan?
Paikat varataan saapumishetkellä vapaana olevista paikoista (eli tiskipaikat varataan jokaisena aamuna uudelleen saapumisjärjestyksessä).

Mitä mukaan myyjäksi tullessa?
Oma myyntihinnasto, nimikyltti, pöytäliina (halutessasi) sekä pieni pyyhe/rätti, jolla voit esimerkiksi kuivata pöydän yökasteen jäljiltä.

Miten helposti pilaantuvien tuotteiden kanssa tulee toimia?
Helposti pilaantuvien tuotteiden osalta on hyvä olla yhteydessä suoraan terveystarkastajaan.

Entä parkkeeraus?
Torille saa ajaa lastauksen ja purkamisen yhteydessä maksutta torikaupan ulkopuolella. Torilla ajamista tulee välttää klo 7-14 välisenä aikana. Parkkeeraus on mahdollista esimerkiksi torin alla sijaitsevassa maksullisessa parkkihallissa. Mikkelin satamassa on myös maksutonta parkkitilaa ja kävelysiltaa pitkin torille pääsee noin 5 minuutissa.

Keneen otan yhteyttä, jos minulla on lisäkysymyksiä?
Tarvittaessa voit olla yhteydessä torikaupanvalvojaan (klo 7.30-10.00). Muina vuorokaudenaikoina olethan yhteydessä suoraan torikauppiasyhdistyksen puheenjohtajaan. Yhteystiedot löydät täältä

Omin käsin -myyjien tarinoita

Elli Tenkanen

Tänä vuonna 50 vuotta Mikkelin Torilla kauppaa käynyt Tenkanen myy mm. itse tekemiään mehuja, säilömiään sieniä sekä saunavastoja ja varpuluutia. 

Sylvi Hänninen

22 vuotta Mikkelin Torilla myyjänä toiminut Hänninen myy mm. itse leivottuja lämpimäisiä (pääasiassa kakkuja ja pikkuleipiä) sekä neuleita, kuten sukkia. 

Voit varata myös täysin oman paikkasi!

Tule kauppapaikalle keskelle kaupunkia ja varaa toripaikkasi Mikkelin Torilta.

Varaa paikka