Mikkelin Tori

Ajankohtaista

Ajankohtaista asiaa Mikkelin torilta

300 annosta kantarelliherkkua jaettiin torilla

Julkaistu 26.07.2014

Mikkelin torin ilhadutuspisteellä kokattiin jälleen lauantaina 26.7. Keittiömestari Hannu Kalliokoski ja kokki Kirsti Niemi valmistivat kolmen juuston kermaan muhennettua kantarelli-kasvispaistosta.

Reilun tunnin kestäneessä valmistusnäytöksessä he valmistivat ja jakoivat 297 annosta, jotka Länsi-Savo tarjosi. Annosten raaka-aineet toimitti Torikauppias J. Ahonen. Yhteistyökumppanina oli myös OPA Muurikka.

Torikansa vaikutti olevan erittäin tyytyväisiä kantarelliherkkuun ja resepti lähtikin ison osan matkaan. -Taatusti ja tuoretta lähiruokaa, Hannu Kalliokoski totesi ja kertoi pääosan valmistukseen tarvittavista raaka-aineista löytyvän Mikkelin torilta. Resepti toimikin oivana kauppalistana.

Kalliokoski ja Niemi ovat pitkäaikaisia Mikkelin seudun loma-asukkaita pääkaupunkiseudulta. Mikkelin tori on heille tuttu paikka hankkia monipuoliset ja tuoreet raaka-aineeet ja tavata tuttuja.

Mikkelin tori kantarelliherkku

Keittiömestari Hannu Kalliokoski ja kokki Kirsti Niemi valmistivat ja jakoivat lähes 300 annosta.

Tässä keittiömestari Kalliokosken laatima resepti:

KOLMEN JUUSTON  KERMAAN MUHENNETTU KANTTARELLI-KASVISPAISTOS

1 litra kantarelleja

1 litra siikli perunaa

1 nippu nauriita

1 nippu porkkanoita

1 nippu sipulia

1 litra herneitä

0,5 litraa kolmen juuston kermaa 

Crea kana- tai vasikkafondia

valkopippuria myllystä

voita paistamiseen

Raaputa perunat ja kuori nauriit. Kuutioi ja ryöppää 2-3 min. suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.

Pieni kantarellit.  Leikkaa sipulit 4 – 6 lohkoon ja silppua varret. Leikkaa porkkanat viipaleiksi.

Kuumenna muurikka tai paistokasari, lisää voi ja anna sulaa. Lisää sipulit, porkkanat ja kantarellit, paista miedolla lämmöllä noin 4-5 min. Lisää ryöpätyt perunat ja nauriit ja peratut herneet, sekoita. Hauduta noin 3 min. Lisää kolmen juuston kerma, valkopippuri myllystä  ja fondi sekä sipulin hienonnetut varret, kuumenna. Tarkista maut.

Tarjoa paistos esim. savukalan kanssa. Sopii myös kaikille grillatuille liharuoille.

Hyvää kesää ja maukkaita ruokahetkiä torin antimista.

Hannu Kalliokoski

Keittiömestari

Mikkelin tori ilhadutuspiste

Lähes 300 torikävijää seurasi Ilahdituspisteen kantarelliherkun valmistamista.

Muita ajankohtaisia uutisia