Mikkelin Tori

Ajankohtaista

Ajankohtaista asiaa Mikkelin torilta

Mansikkapannacottaa Mikkelin torilla

Julkaistu 11.07.2014

Huomenna lauantaina Mikkelin torin ilahdutuspisteellä on tarjolla 200:lle ensimmäiselle keittiömestari Roope Raskin valmistamaa mansikkapannacottaa.  Mikäli et ehdi paikan päälle herkkuja maistelemaan, kokeile pannacottan valmistamista kotonma oheisten reseptien mukaan.

Vanilja pannacotta

0,5 l kuohukermaa
0,5 l maitoa
200 g sokeria
1 vaniljatanko
4 liivatetta

Kiehauta kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Keittele hiljalleen noin 10 minuuttia. Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja lisää vaniljakerman joukkoon. Anna jäähtyä hieman ja kaada pannacotta annosmaljoihin. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.

Mansikkasalaatti

1 rs lohkottuja mansikoita
10  basilikan lehteä silputtuna
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 tähtianis
0,5 vaniljatanko
rouhittua mustapippuria
raastettua appelsiinin- tai limenkuorta

Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna jäähtyä. Sekoita sokeriliemi mansikoiden joukkoon ja lisää silputtu basilika.

Reseptit ja ohjeet:

Roope Rask
Keittiömestari

Mikkelin tori pannacotta

Muita ajankohtaisia uutisia