Mikkelin Tori

Ajankohtaista

Ajankohtaista asiaa Mikkelin torilta

Vihermarkkinoiden pääosassa kukat ja salaattimaistiaiset

Julkaistu 06.06.2015

Mikkelin torilla vietettiin lauantaina kuukausimarkkinoita viherteemalla. Vihermarkkinoilta sai monipuoliset kesäkukat puutarhaan ja parvekkeelle. Myös kesän ensimmäisiä tuoreita vihanneksia, salaatteja, yrttejä ja raparperiä sekä varhaisperunaa oli jo saatavana Mikkelin torilla.  Vihermarkkinoilla torikansa pääsi maistamaan kesän tuoreista vihanneksista tehtyä mausteista kaalisalaattia.

Katso kuvia vihermarkkinoista Mikkelin torin Facebook-sivun kuvagalleriasta.

Mikkelin torin vihermarkkinat

Keittiömestari Hannu Kalliokoski ja kokki Kirsti Niemi valmistivat lauantaina 300 maistiaisannosta mausteista kaalisalaattia. Raaka-aineet salaattiin toimitti Panu Teräsranta. Teräsranta viljelee itse tuotteet, joita myy Mikkelin torilla. Kalliokoski ja Niemi ovat pitkäaikaisia Mikkelin seudun loma-asukkaita. Mikkelin tori on heille tuttu paikka hankkia monipuoliset ja tuoreet raaka-aineet ja tavata tuttuja. Ruoanvalmistusnäytöksessä käytettävä resepti oli jaossa torilla.

Mikkelin tori Panu

Mausteinen kaalisalaatti

Annoksia: 4

100 g vihreitä papuja tai sokeriherneitä
3 rkl paahdettuja maapähkinöitä rouhittuna
3 punaista (thai)chiliä pilkottuna
2-3 rkl Valkosipulitahnaa tai 8 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl muscovado-sokeria
3 rkl  Thai-kalakastiketta
3/4 dl limettimehua
300 g Varhaiskaalia 
200 g Porkkanaraastetta
200 g Retiisiä

Paloittele pavut tai sokeriherneet. Sekoita maapähkinärouhe, chili, valkosipuli, sokeri, kalakastike ja limettimehu kastikkeeksi. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.

Muita ajankohtaisia uutisia