Mikkelin Tori

Ajankohtaista

Ajankohtaista asiaa Mikkelin torilta

Katukeittiö starttasi Mikkelin torilla

Julkaistu 06.05.2015

Mikkelin torilla päästiin viikonloppuna nauttimaan eräästä tämän hetken kuumimmasta ruokatrendistä. Mikkeliläinen kahvila- ja ravintolayrittäjä Ilkka Arvola toi vapputorille Street Grill Vilee –myyntivaununsa. Lähituottajien raaka-aineista valmistettu "katuruoka” täydentää mukavasti torin perinteistä kahvila- ja ruokatarjontaa. Paistetun muikun ja makkaran sekä savukalan tuoksut saavat jatkossa seurakseen myös hiiligrillin kutsuvan tuoksun.

Mikkeliläinen kahvila- ja ravintolayrittäjä Ilkka Arvola toi vapputorille Street Grill Vilee –myyntivaununsa.

Lähes jokaisessa Euroopan maassa on omat katuruokatapahtumansa. Katuruokatapahtumat ovat rantautuneet Suomeen Helsingin kautta parin viime vuoden aikana ja pääkaupungista on tullut kiinnostava katuruokakaupunki. Esimerkiksi kesäkaudella järjestetään Kasarmitorilla viikoittaisia Street Food Carnival –tapahtumia, jotka ovat saaneet seurakseen marraskuisen katuruokakarnevaalin Kaapelitehtaalla. Tapahtumissa on mukana useita kymmeniä ruokarekkoja (Food Truck). Street Food –termin voisi kääntää suomeksi sanalla katukeittiö.

Mikkelin tori onkin Helsingistä maakuntiin leviävän katuruokatrendin etujoukoissa. Vapun torivieraat ottivat uuden tarjonnan ennakkoluulottomasti vastaan ja kauppa kävi mukavasti. Myös Arvola vaikutti tyytyväiseltä ensimmäiseen katukeittiökokeiluunsa. Tarjolla oli mm. grillattua possua, revittyä härkää, muikkua ja lammasmakkaraa lisukkeineen.

Hiiligrillin herkullinen tuoksu houkutteli myyntivaunun luokse myös kulttuurituottaja Tiina-Riikka Turusen, jolla oli aikaisempaa kokemusta ruokarekoista Helsingissä. -Upeaa, että Mikkeliinkin on saatu kunnon katukeittiö, Turunen toteaa ja kehuu syömäänsä grillattua possua.

Omaa annostaan kehuu mies, joka toteaa ruoan olevan sopivan mausteista mutta samalla raikasta ja tuoretta. Lautasella on lammasmakkaraa ja lisukkeena varhaiskaali-coleslawta sekä maalaisperunasalaattia. Hän kertoo jatkavansa vappupäivän toriruokabrunssia siirtymällä viereiseen torikahvilaan.

Ilkka Arvola kertoo Street Grill Vilee –myyntivaunun olevan mukana tapahtumissa ja markkinoilla Etelä-Savossa. Katukeittiön herkkuihin pääsee tutustumaan mm. Mikkelin Kesakatu- ja Jättikirppis-tapahtumissa sekä Rapu ja Muikku -ruokafestivaalilla.

Muita ajankohtaisia uutisia